Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și a Copilului a realizat un studiu din care reiese că trei dintre alimentele pe care românii le consumă frecvent și cu care își hrănesc adesea și copiii pot avea efecte nocive asupra sănătății, dacă nu sunt consumate cu moderație.

Cele trei alimente identificate ca fiind nocive asupra sănătății noastre, în momentul în care sunt consumate în exces – CEEA CE SE ȘI ÎNTÂMPLĂ ÎN MULTE FAMILII! – sunt pâinea albă, cartoful preparat prin prăjire și pastele albe – care nu aduc decât calorii în plus fără nutrienți, scrie digi24.ro, care citează medici din cadrul Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și a Copilului.

Medicii avertizează că mesele multor copii din România sunt de fapt o combinație de genul cartofi prăjiți cu pâine albă, ciorbă de cartofi cu pâine albă sau paste cu pâine albă, explicația fiind, indubitabil, legată de bani, mai notează sursa citată.

“Pâinea albă este mai ieftină, dar puţini oameni ştiu că este mai bogată în aditivi şi amelioratori pe care producătorii îi adaugă în făină tocmai ca aluatul să dospească mai repede. Rezultatul? O pâine pufoasă, dar nesănătoasă”, mai scrie digi.24.

„Copiii pot fi învăţaţi că aceste alimente sunt sănătoase numai în momentul în care sunt consumate corect şi să apelăm la alte metode de gătit: copt fiert şi să fie o metodă de implementat pentru mâncarea de zi cu zi”, a declarat dr. Simona Carniciu, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice, pentru sursa citată.

Pâinea și pastele integrale sunt variantele sănătoase în aceste cazuri.