Banca Română de Credite și Investiții (BRCI), deținută de omul de afaceri băcăuan Dorinel Umbrărescu, supranumit “regele asfaltului”, ar fi fost vândută, iar dosarul trazacţiei se află în analiză la BNR, pentru aprobare, spun surse din piaţa bancară, după cum relatează economica.net.

Dorinel Umbrărescu încearcă de circa trei ani să vândă această instituţie de credit mai scrie economica.net, care menționează că BRCI a fost vândută către una din băncile din sistemul bancar englez.

Surse apropiate tranzacţiei spun că Lakshmi Mittal, fostul patron de la Sidex Galaţi, este cel care a cumpărat banca prin vehiculele sale financiare.

Banca Română de Credite şi Investiţii (BRCI), controlată de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu, a închis anul 2018 cu o pierdere de 9,2 milioane de lei, în scădere cu aproximativ 6% faţă de anul 2017, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor.

Din 2014, primul an complet de funcţionare al băncii, şi până anul trecut, BRCI a strâns pierderi de aproape 90 milioane de lei.

Dorinel Umbrărescu dorea să îşi vândă banca fie şi doar la valoarea licenţei bancare, de circa 10 milioane de euro. Tranzacţia către o bancă înregistrată în Anglia şi care probabil nu are încă licenţă de funcţionare în România este cu atât mai valoroasă.