Printre atâtea  școli de fotbal, în Onești și-a făcut loc de ceva timp și o asociație sportivă de baschet, așa că este rândul pasionaților sportului de sub panouri să se afirme.

Unul dintre cele mai răspândite jocuri sportive din lume, baschetul are numeroși adepți și la Onești, tocmai de aceea există AS Speranța Baschet Kids.

“Asociația noastră se adresează copiilor pasionați de baschet care în primul rând vor să practice un sport, nu neapărat să facă performanță”, explică George Sbârcea, unul dintre cei doi profesori care lucrează cu copiii.

În cadrul AS Speranța Baschet Kids Onești activează în acest moment două grupe de copii, care fac baschet de circa 2 ani: o grupă pentru copiii între 6 și 10 ani, de care se ocupă prof. coordonator Ionuț Comăneci și care se pregătește la sala de sport a Școlii Gimnaziale “Ghiță Mocanu”, și o grupă pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 11 și 15 ani, pregătită de prof. coord. George Sbârcea, ce se antrenează la Colegiul Tehnic “Gheorghe Asachi”.

AS Speranța Baschet Kids face înscrieri pentru copiii pasionați de baschet, cu vârsta cuprinsă între 6 și 14 ani, dar cei doi profesori îi îndeamnă pe toți puștii să facă sport, indiferent sub ce formă: “Dacă vrei să te simți plin de energie, totul se rezumă la acest lucru: fă sport! Activitatea fizică este benefică, este cea care te face să te simți mai relaxat și mai fericit.”

Înscrierile se fac la numerele de telefon 0747.817.263 (George Sbârcea) și 0740.267.729 (Ionuț Comăneci)