Polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Onești au depistat doi bărbați, unul din comuna Mănăstirea Cașin, iar celălalt din comuna Bârsănești, în timp ce transportau material lemnos fără a avea documente de proveniență.

La data de 27 februarie a.c., în jurul orei 15.00, polițiștii Secţiei 3 Poliţie Rurală Oneşti au depistat în flagrant un bărbat de 51 ani, din comuna Bîrsăneşti, care transporta pe raza aceleaşi localităţi, cu un atelaj hipo, cantitatea de 0,40 m.c. lemn esenţă fag, fără a deţine documente legale de provenienţă şi transport.

Materialul lemnos și atelajul hipo au fost confiscate și predate lucrătorilor silvici din cadrul Ocolului Silvic Livezi, iar bărbatul în cauză a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5000 lei.

În aceeași zi, în jurul orei 18.30, polițiștii Secţiei 3 Poliţie Rurală Oneşti au depistat un bărbat de 32 ani, din comuna Mânăstirea Caşin, care transporta pe DJ 115, pe raza aceleaşi localităţi, cu o autoutilitară, cantitatea de 0,75 m.c. lemn esenţă fag, fără a deţine documente legale de provenienţă şi transport.

Materialul lemnos și autoutilitara au fost confiscate, iar bărbatul în cauză a fost sancţionat contravenţional.

Sursa: comunica de presă IPJ Bacău