Sevil Shhaideh, vicepremierul României și totodată ministrul Dezoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, s-a aflat, ieri, la Bacău, unde a purtat discuții cu aproape toți primarii din județ, printre care și cu edilul-șef al Oneștiului, Nicolae Gnatiuc.

Dacă în privința municipiului Bacău viceprimarul Sevil Shhaideh a menționat faptul că “avem o discuție aplicată pentru găsirea unei soluții legate de rezerva de apă, toată valoarea de finanțare a obiectivului se va face prin PNDL, în problema Oneștiului legată tot de apă, în primă fază urmează a se realiza o nouă  stație de epurare a apelor uzate, care să o înlocuiască pe cea existentă de la Jevreni. Proiectul este unul de anvergură, valoarea investiției (care se va face din bani de la bugetul local – 10 % și de la Consiliul Județean – 90%) fiind de circa 9 milioane de euro.

Vestea bună pe care o pot transmite oneștenilor în urma întâlnirii de ieri cu doamna vicepremier Sevil Shhaideh este că Consiliul Județean a găsit soluții și și-a asumat construirea unei noi stații de epurare a apelor uzate în municipiul Onești, investiție ce va evita plata unor viitoare sancțiuni pe mediu impuse de Uniunea Europeană. Sancțiuni care ar fi fost uriașe, în jur de 100.000 de euro pe lună. În ceea ce privește modernizarea infrastructurii de apă și canalizare a orașului, în acest moment municipiul Onești nu face parte din MasterPlanul județului Bacău de reabilitare a infrastructurii de apă și apă uzată 2014-2020, din motive binecunoscute – litigiile între acționarii SC Apă Canal SA și Primăria Onești în privința structurii de apă și canalizare a orașului”, ne-a declarat primarul Oneștiului, Nicolae Gnatiuc.

În altă ordine de idei, la întâlnirea la care a mai participat senatorul PSD Dragoș Benea, senatorul Viorel Ilie (ALDE) și președintele CJ Bacău, Sorin Brașoveanu, Sevil Shhaideh le-a prezentat primarilor care sunt proiectele care se pot derula prin PNDL II și pe fonduri europene, aceasta fiind de altfel principala temă a vizitei de lucru efectuată în județul Bacău de vicepremierul României.