Concursul pentru funcția de manager al Spitalului Municipal “Sf. Ierarh Dr. Luca” s-a încheiat cu un rezultat previzibil, în condițiile în care în cursă a intrat până la urmă o singură persoană.

Deși se vehiculau mai multe nume, în cele din urmă postul de manager al spitalului oneștean nu a mai stârnit nici interesul chirurgului Dan Bandea, nici al altui medic din cadrul unității. Și nici nu s-a pus la cale vreun complot. E drept, Oana Secară a candidat de una singură pentru funcția de manager, dar nota obținută de aceasta – 9,46 – ne scutește de comentarii. Poate și de aceea concursul organizat la mijlocul lui februarie a trecut oarecum neobservat.

“Sub conducerea doamnei doctor Secară, spitalul oneștean a reușit să acopere, aproape în totalitate, deficitul de medici, mai multe secții au fost renovate, iar Compartimentul de Primiri Urgențe, o construcție în întregime nouă, care dispune de spații foarte generoase, concurează cu cele mai performante unități de acest gen din țară, ne-a declarat un lucrător din cadrul spitalului oneștean.

În calitate de manager al spitalului, doctorul Oana Secară va organiza concursul pentru postul de director medical al spitalului oneștean, care, după expirarea mandatului doctorului Adrian Brânzaniuc, i-a revenit, cu titlu interimar, medicului chirurg Rodica Tărcuță.

“Să vedem ce va fi, se pare că aici concurența va fi mai mare, nu va mai fi un singur candidat, ca în cazul funcției de manager. Și Dan Bandea, și doamna doctor Tărcuță dețin toate atributele necesare să ocupe acest post. Dar să așteptăm scoaterea la concurs a postului și mai vorbim”, ne-a declarat aceeași sursă.

Toate posturile de conducere din cadrul unei unități spitalicești se ocupă prin concurs, pe o perioadă de trei ani, după care sunt din nou scoase la concurs.

Oana Secară ocupă postul de manager al spitalului din Onești din 2013, când de asemenea a candidat de una singură și a trecut cu brio cele două probe, cu nota 9,6 la scris și cu 10 la prezentarea proiectului de management.