Autoritățile locale oneștene au emis un comunicat de presă prin care se aduc mai multe precizări cu privire la situația actuală a serviciului public de alimentare cu apă și canalizare a orașului, iar veștile pe care le primim nu sunt deloc îmbucurătoare.

Se evidențiază faptul că autoritățile oneștene au inițiat deja demersuri pentru delegarea serviciul public de alimentare cu apă către un operator regional, acesta putând fi Compania Regională de Apă Bacău (CRAB), sau orice alt operator din țară. Partea proastă este că procedura în sine este destul de complexă, fiind nevoie de parcurgea mai multor etape, fapt pentru care se apreciază că aceasta va dura între două și patru luni.

În aceste condiții și ținând cont de pierderile foarte mari care se înregistrează pe rețea (actualul operator, SC Domeniul Public și Privat SA, înregistrează un deficit de circa 500.000 de lei lunar), este de la sine înțeles că se va continua furnizarea apei cu program, cel puțin până când serviciul va fi delegat altui operator. În momentul de față, programul de furnizare a apei în Onești este 05.00-11.00 și 16.00-22.00.

“Pentru mine nu e nicio surpriză. Stați să vedem când va fi delegat serviciul altui operator și ce măsuri va lua acesta, doar nu e cineva nebun să meargă pe pierdere cu bunăș-știință”, ne-a declarat un președinte de asociație.