Accidentul s-a petrecut în dimineața de marți, 30 ianuarie, în jurul orei 6.30, adolescenta fiind lovită de autoutilitară în timp ce se deplasa, pe marginea drumului, către centrul comunei Helegiu, de unde un microbuz de transport elevi urma să o ducă la Onești, acolo unde învăța.

A.M., în vârstă de 15 ani, elevă la Colegiul Național “Dimitrie Cantemir” din Onești, nu a mai avut nicio șansă, rănile multiple suferite după ce a fost lovită în plin de autoutilitara care circula dinspre Onești spre Bacău fiindu-i fatale.

Din mărturiile cunoscuților, tânăra s-ar fi stins din viață la ora 7.45, la spitalul din Onești, în ciuda eforturilor medicilor și a manevrelor de resuscitare.

Din informațiile pe care le deținem în acest moment, se pare că autoutilitara, care avea numere de înmatriculare de Iași, ar fi lovit-o pe adolcescentă din spate.

Accidentul ar fi fost favorizat, spun unele voci, și de faptul că responsabilii din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) nu s-ar îngriji cât ar trebui de starea drumurilor naționale.

La Helegiu, de pildă, acostamentul drumului național care traversează localitatea este adesea inutilizabil de către pietoni pe timpul sezonului rece, din cauza zăpezii și a gheții rămase necurățate cei mai mulți oameni fiind obligați să se deplaseze direct pe carosabil, riscul de a fi loviți de mașini fiind imens.

De altfel, se pare că la fel au stat lucrurile și în cazul accidentului mortal petrecut în această dimineață.

La aceasta se adaugă neglijența șoferului, care nu a condus preventiv.

Sursa foto: arhivă