În condițiile în care majorarea taxei de parcare (de la 60 de lei la 200 de lei) a provocat un scandal imens în oraș, au fost aduse unele modificări Regulamentului de organizare și funcționare a sistemului de parcare cu plată din Onești, acestea fiind aprobate de consilierii locali în ședința de astăzi (n.r. – marți, 30 ianuarie). Oneștenii posesori de mașină care doresc să-și rezerve un loc de parcare vor putea suporta mai ușor costurile abonamentului.

Cea mai importantă modificare adusă Regulamentului de organizare și funcționare a sistemului de parcare cu plată în municipiul Onești se referă la modalitatea de plată. Astfel, toți oneștenii posesori de mașină care doresc să-și rezerve locul de parcare vor avea posibilitatea să plătească contravaloarea abonamentului (200 de lei/an) în două rate egale până la datele de 31 martie, respectiv 30 septembrie inclusiv.

O altă modificare importantă adusă în cazul parcărilor cu plată din Onești se referă la posibilitățile de reziliere ale abonamentului. Prin votul consilierilor locali, s-a stabilit ca rezilierea abonamentelor să se facă prin solicitare  scrisă din partea  titularului,  aprobata de primar, iar rezilierea abonamentului să intre în vigoare  începând cu data de 1 ale lunii următoare depunerii solicitării de reziliere.

Până acum, rezilierea contractului, indiferent în ce moment al anului era înregistrată cererea de reziliere, se făcea de la data de 1 ianuarie a anului următor.

Consiliera Elena Pașcu Apăvăloaie a solicitat angajaților DPP – cei care administrează locurile de parcare cu plată din Onești – să urmărească cu mai mare atenție respectarea regulamentului, “pentru că sunt persoane care blochează locurile de parcare montând acele cârlige, iar acest lucru este cu desăvârșire interzis. Mai mult decât atât, unii dintre ei blochează parcările chiar și fără să dețină un abonament valabil. Consider că oneștenii ar trebui stimulați să plătească acest abonament de 200 de lei, ceea ce acum nu se întâmplă, fiindcă nu au nici un fel de beneficii”.

Viitorii polițiști locali oneșteni vor avea ca misiune respectarea prevederilor stipulate în Regulamentului de organizare și funcționare a sistemului de parcare cu plată în municipiul Onești.