Prețul apei potabile în Onești va fi, în perioada următoare, de 8,30 lei/mc, cu 6 bani mai puțin decât tariful pe care îl percepea vechiul operator de apă și salubritate din oraș, SC Apă Canal SA.

Prețul apei în varianta DPP (SC Domeniul Public și Privat Onești SA) a fost votat în unanimitate de consilierii oneșteni, adică inclusiv de cei liberali (Elena Pașcu Apăvăloaie, Ciprian Zarzu, Mihai Dumitru, Constantin Florian, Gheorghe Ene). Singurul care nu a votat a fost consilierul liberal Constantin Lazăr, dar asta doar pentru că acesta nu a luat parte la ședință. Asta după ce, prin intermediul paginii de facebook “Oneștenii contează”, Lazăr a promovat ideea, înainte de ședința ordinară de ieri, că noul tarif la apă (aprobat de ANRSC) ar fi mai mare decât cel vechi, lucru ce contravine realității.

Interesant este faptul că în timpul ședinței CL, Elena Pașcu Apăvăloaie a făcut la rândul ei o postare pe facebook prin care s-a situat în dezacord cu colegul său de partid, Constantin Lazăr. “Am văzut pe Facebook o mulțime de persoane care fac discuții legate de noul preț care va fi suportat de oneșteni pentru fiecare metru cub de apă consumat. Prețul nu este unul mic, așa cum ne-am fi dorit cu toții, însă nu este un preț stabilit de Primar, Consiliul Local sau DPP. Există o autoritate care stabilește prețul pentru metrul cub de apă la nivelul fiecărei UAT. Această instituție este Agenția Naționala de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice. ANRSC a stabilit prețul raportându-se la multe elemente care au influență asupra acestuia. În ultimii 20 de ani, am avut un operator privat care nu a făcut altceva decât sa încaseze bani de la populație. Investițiile în rețea nu au existat. Administrația oneșteană va încerca cu siguranță să depună toate eforturile pentru a începe investițiile în rețea. Nu fac sub nicio formă lobby acum pentru administrația PSD, fiind în opoziție, însă apreciez că este civilizat să știm când trebuie sa criticăm și când nu trebuie să o facem”, a scris Pașcu, pe rețeaua de socializare mai sus amintită.

Prețul de 8,30 lei/mc va fi aplicat pentru o perioadă de minimum trei luni.