Neculai Găbureanu nu mai este, începând de azi, singurul reprezentant al Consiliului Local Onești (CL) în Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) de la SC Domeniul Public și Privat SA (DPP).

Fostul director economic al Primăriei Onești era de unul singur AGA de la DPP, în urma votului pozitiv primit din partea a 14 dintre consilierii oneșteni, în ședința CL din 7 iulie anul trecut.

Prin îndepărtarea lui Găbureanu din această poziție, AGA de la DPP Onești va fi alcătuită din toți cei 21 de consilieri locali aleși pe 5 iunie. De precizat că SC DPP SA Onești are ca unic acționar Consiliul Local Onești.

Găbureanu fusese desemnat ca unic reprezentant al CL în AGA de la DPP considerându-se că această variantă este mai ieftină, din punct de vedere financiar.

Neculai Găbureanu a fost directorul economic al Primăriei Onești timp de 17 ani, fără întrerupere, până în mai 2016, când a ieșit la pensie.

La începutul lunii decembrie, Găbureanu a câștigat funcția de consilier gr. IA la instituția publică Administrația pieței, bazarului, oborului și parcări din Onești, ceea ce înseamnă un fel de șef peste bugetul pieței agroalimentare din oraș.