Părinții ar putea fi obligați să semneze o declarație pe proprie răspundere “la începutul fiecărui ciclu de prezența fizică în spațiul școlar”, potrivit unui proiect publicat de Ministerul Sănătății, care stabileşte normele pentru începerea cursurilor. Deocamdată este vorba doar despre un draft al ordinului întocmit de Ministerul Sănătății, care va trebui votat în Parlament, notează stirileprotv.ro.

Potrivit modelului de declarație publicat de Ministerul Sănătății, părinții trebuie să declare pe proprie răspundere că în ultimele 14 zile:

– Copilul nu a prezentat simptome specifice unei afecțiuni cu potențial infecțios (febră, tuse, dureri de cap, dureri de gât, dificultăți de respirație, diaree, vărsături, rinoree, etc).

– Copilul nu a fost diagnosticat cu COVID-19

– Copilul nu a venit în contact cu o persoană testată pozitiv pentru această afecțiune.

Prin aceeași declarație, părinții trebuie să își asume că “nu vor aduce copilul în colectivitate dacă prezintă simptome specifice unei afecțiuni cu potențial infecțios (febra, tușe, dureri de cap, dureri de gât, dificultăți de respirație, diaree, vărsături, rinoree, etc)”.

Prin declarația pe propria răspundere completată de părinți la începutul anului școlar și la începutul fiecărui ciclu de prezența în școală, părinții trebuie să spună dacă elevul:

– nu a avut nicio problemă de sănătate

– a avut o problemă de sănătate, motiv pentru care a necesitat consult medical

În cazul în care copilul a avut în ultimele 14 zile o problemă de sănătate pentru care a necesitat consult medical, părinții trebuie să prezinte o copie a documentelor medicale (scrisoare medicală sau bilet de ieșire din spital). (foto: stirileprotv.ro)