La data de 14 ianuarie a.c., poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Răcăciuni au reţinut doi tineri de 20, respectiv 16 ani, bănuiţi de comiterea infracţiunilor furt calificat şi conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

În fapt, la data de 9 ianuarie a.c., în jurul orei 23.00, un bărbat de 38 ani, din comuna Răcăciuni, a parcat autoturismul proprietate personală în curtea locuinţei, lăsând cheile în contact, portierele descuiate şi poarta de acces neasigurată. În dimineaţa zilei de 10 ianuarie a.c. a constatat absenţa autoturismului în cauză.

Poliţiştii au efectuat activităţi specifice şi, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Poliţiei Transporturi Feroviare Bacău, au identificat doi tineri de 20, respectiv 16 ani, din judeţul Iaşi care nu şi-au putut justifica prezenţa pe raza municipiului Bacău.

De asemenea, din cercetări s-a stabilit că la data de 9 ianuarie a.c., tinerii în cauză ar fi pătruns şi în locuinţa unei femei de 71 ani, din comuna Răcăciuni, de unde ar fi sustras suma de 400 lei.

Autoturismul sustras a fost identificat pe raza judeţului Iaşi.

Faţă de cei doi tineri s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău cu propuneri legale. (sursa: IPJ Bacău; foto: arhivă)