Până când “meseriașii” de la DPP își vor face timp să mai arunce două lopeți de maglavais de ăla de-al lor, șoferii din Onești e musai să se descurce cum pot în fața zecilor de gropi care s-au format în jurul sensurilor giratorii de la Flanco (la intersecția bulevardelor Republicii și Oituz) și de la spălătoria auto Crystal (la intersecția străzilor Libertății și Belvedere)!

Chiar, oare maglavaisul ăla pe care îl toarnă în gropi subalternii domnului ing. Paris, din ce-o fi făcut? Cine l-o “coace”, după ce rețete secrete s-o fabrica, în ce laboratoare? Că văd că nu stă nici de-al naibii acolo unde-l pui! Zici că-i aur, dom’le, sau mercur, așa fuge de repede!

Nu cred că au trecut două săptămâni de când vorbeam cu cineva – “ia uite, tipule, au astupat și ăștia într-un final groapa asta (n.r. – foto mare, groapa încercuită cu roșu)!”, că astăzi groapa este la locul ei, poate fi admirată din nou, în toată splendoarea! Două săptămâni!!! Doar două! Atât!

Mai bine ar fi umplut groapa cu balast! Costuri mai mici de la un capăt la altul! Venea unu’ mai pe-nserat cu o găleată, vărsa balastul, alți doi-trei jucăuși dansau cu picioarele pe el, îl bătătoreau bine, și gata treaba! Că d-aia sunt cu sutele pe ștatele de plată! Jucăușii.

Ce tot atâta mixtură asfaltică, fițe, figuri pe capul nostru?!!! Aici e Onești, nu-i Paris!

În concluzie: în sensurile giratorii din Onești te poți învârti, da, da! Dar nu în cerc, ci în zig-zag! Să nu te ia amețeala, ai grijă!

P.S. – Acest text este un pamflet și trebuie tratat ca atare. Doar gropile sunt reale. Și dor!