Polițiștii din cadrul Postului de Poliţie Bereşti-Bistriţa au depistat un tânăr de 22 de ani, din comuna Scorţeni, care ar fi sustras un autoturism pe care l-ar fi condus pe raza comunei, fără permis şi sub influenţa băuturilor alcoolice.

Din cercetările efectuate a rezultat că, în noaptea de 18/ 19 august a.c., un tânăr de 22 ani din comuna Scorţeni ar fi sustras din curtea locuinţei păgubitei, o femeie de 44 de ani, din Bereşti-Bistriţa, un autoturism, profitând de lipsa acesteia de la domiciliu.

Autoturismul a fost depistat de poliţişti pe raza comunei, la volanul acestuia fiind tânărul de 22 de ani.

Poliţiştii au stabilit şi faptul că tânărul în cauză nu poseda permis de conducere valabil pentru nicio categorie de autovehicule.

În urma testării tânărului cu aparatul etilotest, acesta a indicat valoarea de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Judeţean Bacău unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Poliţiştii îl cercetează pe tânăr sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt în scop de folosinţă, conducere fără permis şi sub influenţa băuturilor alcoolice.

Sursa: IPJ Bacău