Un tânăr de 29 de ani și-a pierdut viața după ce nu s-a asigurat în momentul în care s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis, fiind lovit mortal de un autobuz la scurte momente după ce tocmai coborâse dintr-o căruță.

Accidentul s-a petrecut ieri după-amiază, la ora 17.00, pe DJ 241A, pe raza localității Tarnița, comuna Oncești.

“La data de 12 decembrie a.c., în jurul orei 17.00, un bărbat de 39 de ani, din localitatea Vultureni, în timp ce conducea un autobuz pe DJ 241A, pe raza localității Tarnița, comuna Oncești, a surprins și accidentat un tânăr de 29 de ani, din Tarnița, care a coborât dintr-un atelaj hipo condus de un bărbat de 39 de ani și s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis și fără să se asigure.

În urma accidentului a rezultat decesul pietonului.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ.

La rândul său, conducătorul atelajului hipo a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză polițiștii au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, inspector principal Cătălina Păduraru. (foto: arhivă)