Două mașini, un Fiat și un Audi, s-au ciocnit, în această dimineață, în Onești, în intersecția de la Gheuri, care de mai multe zile este nedirijată, din cauza unei defecțiuni apărute la sistemul de semaforizare.

Semafoarele de la intersecția străzilor Republicii și Tineretului din Onești sunt nefuncționale de câteva zile, iar acest lucru le dă mari bătăi de cap șoferilor care au drum pe-acolo.

În lipsa semafoarelor, circulația în intersecție se desfășoară anevoios, la mica înțelegere, șoferii care virează la stânga de pe strada Tineretului fiind puși în reală dificultate din cauza vizibilității scăzute.

În această dimineață, două mașini s-au ciocnit după ce șoferul uneia nu a respectat semnificația indicatorului.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, ci doar pagube materiale.

În jurul orei 10.30, un localnic de 51 ani, care conducea un autoturism marca Fiat, pe strada Tineretului, la intersecția cu bulevardul Republicii nu a respectat semnificația indicatorului OPRIRE și a intrat în coliziune cu un autoturism marca Audi condus de o femeie de 38 ani, tot din Onești. În urma impactului, a rezultat avarierea celor două autoturisme.

Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat şi au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Conducătorului auto aflat la volanul autoturismului Fiat i-a fost reținut permisul de conducere, fiind totodată sancționat contravențional”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, agent șef adjunct de poliție, Cătălina Crețu.

Din informațiile pe care le deținem, sistemul de semaforizare stă oprit din cauza unei piese defecte, ce trebuie înlocuită. Piesa respectivă a fost deja comandată și urmează să sosească în circa 2 săptămâni.

(foto: arhivă)

IMPORTANT: Cum se circulă în intersecţiile cu circulaţie nedirijată.

1) Intersecţia în care semafoarele nu funcţionează sau în care funcţionează semnalul galben intermitent se consideră intersecţie cu circulaţie nedirijată.
2) La intersecţia drumurilor de semnificaţie neechivalentă, conducătorul vehiculului care se deplasează pe drumul fără prioritate trebuie să cedeze trecerea vehiculelor ce se apropie de intersecţie pe drumul cu prioritate.
3) În cazul în care drumul cu prioritate îşi schimbă direcţia în intersecţie, conducătorii de vehicule care se deplasează pe drumul cu prioritate trebuie să respecte ordinea trecerii intersecţiilor de semnificaţie echivalentă. Ulterior, aceeaşi ordine trebuie s-o respecte conducătorii de vehicule de pe drumurile fără prioritate.
4) La intersecţia drumurilor de semnificaţie echivalentă, conducătorul de vehicul trebuie să cedeze trecerea vehiculelor care se apropie de intersecţie din dreapta, indiferent de direcţia de deplasare ulterioară a acestora.
5) În cazul în care conducătorul vehiculului nu poate determina prezenţa îmbrăcămintei drumului (timp de noapte, zăpadă, noroi etc.), iar indicatoarele rutiere de prioritate lipsesc, el va considera că se află pe drumul fără prioritate.