Harta interactivă de pe platforma națională de vaccinare arată că în prezent (n.r. – marți, 6 aprilie, ora 11.00) nu există niciun loc liber în centrul din Onești, de la Muzeul de Istorie.

714 persoane sunt în schimb pe lista de așteptare, și așteaptă ca România să primească noua tranșă de vaccinuri Pfizer promise.

O tranșă de 500.000 de vaccinuri Pfizer, care ar fi trebuit să ajungă în țară luni dimineață, mai întârzie, menționează digi24.ro. Potrivit unor surse, vaccinurile n-au ajuns la timp, din cauza volumului mare de marfă transportată în această perioadă. Luna aceasta, conform programării, ar urma să primim 3. 100.000 de doze.

Autoritățile spun că există doze de vaccin și pentru ziua de marți, asta în condițiile în care cele programate să ajungă luni în țară vor întârzia și mai mult, România mai având în stoc aproximativ 60-70 de mii de doze Pfizer.

În județul Bacău însă, în niciun dintre centrele de vaccinare nu mai există locuri disponibile pentru vaccinare cu serul Pfizer, ci doar pentru serul AstraZeneca (sunt 794 de locuri libere), toate la Comănești, însă aici nu se îngrămădește nimeni.

Noua tranșă de vaccin Pfizer/BioNTech ar urma să fie livrată pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara. Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră.

Până la acest moment, România a recepționat 2.863.439 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 2.641.069 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.