Vremea va fi, în general, răcoroasă pe parcursul următoarelor două săptămâni (5 – 18 aprilie), arată estimările publicate, luni, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

La început vor fi valori termice mai scăzute decât în mod normal pentru luna în curs, în timp ce precipitaţiile vor fi prezente în cea mai mare parte a ţării pe întreaga perioadă analizată, potrivit ANM.

Vremea în Moldova

În regiunea Moldovei, în prima parte a săptămânii 5 – 11 aprilie, vremea se va răci astfel că de la valori uşor sub cele medii multianuale la început (maxime de 12 – 14 grade şi minime în jurul a 0 grade), temperaturile vor ajunge în intervalul 7 – 9 aprilie cu mult mai scăzute decât normalul primei decade ale lunii aprilie, respectiv 5 – 8 grade, în medie, la amiază şi între -3 şi -2 grade, noaptea.

În următorul interval, 10 – 18 aprilie, se estimează puţine variaţii ale regimului termic, care se va situa uşor sub cel normal la mijlocul acestei luni, cu medii ale temperaturilor maxime de 11 – 14 grade şi a celor minime de 1 – 3 grade.

Regimul pluviometric va fi în general deficitar, dar în intervalul 6 – 8 aprilie şi după data de 12 aprilie, probabilitatea pentru apariţia precipitaţiilor va fi mai ridicată. (foto: imagine ilustrativă)