PNL Bacău a stabilit listele de candidați la alegerile parlamentare de pe 11 decembrie, iar pe prima poziție la Senat a fost trecut deputatul Daniel Fenechiu. Deși presa băcăuană prezintă această alegere a liberalilor băcăuani ca pe o surpriză, informația nu este chiar nouă.

În urmă cu două săptămâni, mai precis pe 10 octombrie, în articolul intitulat “Oneștiul riscă să rămână fără nici un reprezentant în Parlamentul României”, jurnaliștii UNU PE TROTUȘ menționau că “…liberalii băcăuani au primit directivă de la centru să-i ofere un loc eligibil deputatului Daniel Fenechiu” (articolul integral aici: https://unupetrotus.ro/onestiul-risca-sa-ramana-fara-niciun-reprezentant-in-parlamentul-romaniei/ ).

Daniel Fenechiu a devenit deputat în 2012, după ce a fost ales pe listele PP-DD (fostul partid al lui Dan Diaconescu, ex-patronul OTV, formațiune politică care l-a propulsat în Senat și pe oneșteanul Marcel Bujor).

Daniel Fenechiu s-a născut pe 20 noiembrie la București, are 46 de ani și este de profesie avocat.

Altfel, singurul reprezentant al liberalilor oneșteni care a prins un loc listele de candidați ai PNL Bacău la alegerile de pe 11 decembrie este Constantin Lazăr. Acesta a fost trecut pe poziția a doua la Senat, un loc eligibil măcar teoretic, dar gurile rele susțin că fostul aspirant la Primăria Onești nu va pupa Parlament, urmând a fi înlocuit. Pe de altă parte, se spune că nici Lazăr n-ar fi prea convins că locul său este în Parlamentul României.

Așteptăm cu real interes definitivarea listelor pentru alegerile parlamentare ale celorlalte partide care contează în Onești, PSD, PSRo și ALDE.

Sursa foto: danielfenechiu.ro