Un oneștean dintre zecile de mii lăsate, zilele acestea, fără apă de Compania Regională de Apă Bacău (CRAB) nu a mai rezistat calvarului și și-a strigat revolta pe facebook, prin intermediul unei scrisori deschise adresată, în principal, conducerii companiei băcăuane, dar și celor de la SC Apă Canal SA.

Iată mesajul complet postat de Daniel Staicu, pe pagina personală de facebook:

“Către Compania Regională de Apă Bacău S.A.

Este o mizerie ceea ce faceți prin restricționarea la 30% a debitului de apă către locuitorii mun. Onești, și ar fi trebuit să vă gândiți de două ori înainte de a lua această decizie. Dumneavoastră încercați să recuperați datorii restante de la SC APĂ CANAL S.A. prin presiuni exercitate asupra locuitorilor din Onești, creându-le o stare de disconfort fizic și psihic, din lipsa apei curente? Adică la incapacitatea dvs. de a vă recupera banii de la SC Apă Canal S.A. răspundeți cu o altă nedreptate, restricționând accesul la apă curentă și prejudiciind întreaga populație a mun. Onești fără a lua în considerare că o mare parte este la zi cu plata facturilor către toate utilitățile, nu numai la apa pe care o furnizați dvs.?
Ar trebui să vă fie rușine domnilor din conducerea C.R.A.B. Bacău. Societatea pe care o administrați este o persoană juridică română iar acționar majoritar este mun. Bacău. Oare dacă locuitorii mun. Bacău ar fi avut ghinionul celor din Onești (mă refer la litigiul prin care trece Primăria Onești cu SC Apă Canal S.A. de mulți ani) la fel ați fi procedat? Ați fi restricționat accesul la apă către dvs., către rudele și prietenii dvs. din Bacău?
Ce credeți că veți reuși prin acest demers (restricționarea apei)? Credeți că datornicii vor alerga să-și plătească debitele? Îi instigați cumva pe cei buni platnici să ia niște măsuri împotriva datornicilor? Nu. Veți reuși doar să ne frustrați pe toți și să ne creați acel disconfort de care aminteam mai sus.
Personal cred că ar trebui să vă recuperați contravaloarea apei furnizate, pe căi legale, prin executarea datornicilor și nu să-i privați pe toți locuitorii de apă, mai exact de furnizarea cu continuitate a acestui serviciu public.
Dacă dvs. (conducerea C.R.A.B. Bacău) vi s-ar încălca un drept contractual, cum ați proceda? Îl veți reclama sau da în judecată pe cel care abuzează de poziția sa? Bănuiesc că da.
Așa ar trebui să procedăm și noi Oneștenii, să reclamăm această persoană juridică și implicit conducerea acesteia pentru nedreptatea sau abuzul la care suntem supuși. Cred că domnii avocați Ene Gheorghe și Gelu Panfil cunosc foarte bine situația (fiind mult mai ancorați în viața și interesele legitime ale municipiului Onești) și poate ne susțin cu sprijin juridic.
Domnilor de la C.R.A.B. Bacău, astăzi este ultima sâmbătă înaintea Ajunului Crăciunului 2016, sâmbătă în care oamenii gospodari din orașul ăsta ar vrea să facă ori să-și soluționeze anumite treburi casnice. Dacă dvs. vreți să tăiați porcul, că tot e o tradiție românească, și nu aveți apă curentă, cum procedați?
Dvs. (cei de la C.R.A.B. Bacău), dl. Fântână Cornel ori dl. Budeanu Ovidiu, aveți apă curentă? Bănuiesc că da, deoarece ori locuiți în Bacău unde nu sunt probleme cu furnizarea apei ori locuiți la vilă și aveți o sursă proprie.
În încheiere, vă doresc domnilor de mai sus, pentru anul care vine, să aveți parte de același disconfort fizic și psihic, pe care ni-l creați nouă. Pe scurt, să nu aveți apă!”

CRAB a luat decizia limitării la 30 la sută a debitului de apă către SC Apă Canal SA și implicit către locuitorii municipiului Onești după ce toate celelalte măsuri luate în vederea recuperării debitelor restante (poprirea conturilor SC Apă Canal SA, etc) nu au dat roade.