ERATĂ: Ședința CL de marți, 20 decembrie, va avea loc la ora 10.00 și nu la ora 14.00, cum greșit a apărut scris în ziarul nostru.

Oneștenii au ajuns la limita răbdării după un nou episod “uite apa, nu e apa” și pentru prima dată după mult timp pare că încep să se organizeze. Protestul la care sunt invitați să participe cât mai mulți locuitori ai orașului ar urma să aibă loc marți, 20 decembrie, la aceeași oră (14.00) la care consilierii locali se vor întâlni în ședință ordinară, ultima pe acest an.

Inițiativa vine din partea lui Gabriel Fornica-Livadă, iar la ea au aderat deja mai mulți oneșteni, imediat ce îndemnul “Nu e apă în Onești. Ne adunăm într-o adunare spontană? Când, unde? a fost postat pe facebook. Tot Fornica-Livadă a oferit și locația, în fața Primăriei Onești: Aștept propuneri. Marți (n.r. – 20 decembrie), dacă nu mă înșel, este ședință la primărie pe tema apei. Ar fi o idee să participăm! Cât mai mulți!”.

livada-protestÎn cele două zile de week-end, oneștenii au avut apă la robinete doar 8 ore, în patru reprize de câte două ore, iar aici vorbim despre cei mai norocoși dintre ei. Locuitorii orașului care stau la etajele superioare (6, 7, 8, 9) n-au prea pupat apă. La fel au stat lucrurile și în cazul celor care locuiesc la case, în cartierele mărginașe (ex: Borzești), unde apa nu a mai ajuns de 4 zile.

Această nouă criză a apei din Onești a fost provocată de măsura luată de CRAB de limitare la 30 la sută a debitului de apă, după ce SC Apă Canal SA a acumulat datorii uriașe (peste 1 milion de euro). De menționat că la rândul său SC Apă Canal SA are de recuperat creanțe de 2,1 milioane de lei numai de la populație, un milion de lei de la Primăria Onești și Spitalul Onești și aproximativ 500.000 de lei de la agenții economici de pe raza orașului (află amănunte aici: https://unupetrotus.ro/in-criza-apei-sc-apa-canal-sa-ii-da-si-ea-pe-goarna-pe-datornici-cine-are-de-dat-cei-mai-multi-bani-documente-explozive/).