Târgocneanul Ioan Andrei Melnicescu (22 de ani), unul dintre cei doi sportivi legitimați la CSM Onești care participă, în aceste zile, la Campionatele Europene de Atletism pentru Seniori de la Berlin (Germania), nu a izbutit să treacă de prima serie de calificări în proba de 100 de metri plat.

Andrei Melnicescu a alergat pe culoarul 3 în prima serie a calificărilor la 100 de metri (în total au fost cinci serii), dar rezultatul sprinterului legitimat la CSM Onești a fost sub așteptări. Melnicescu a trecut ultimul linia de sosire, fiind cronometrat în 10 secunde și 88 de sutimi, și a ratat astfel calificarea în seriile semifinale (vezi print screen).

Primele trei poziții în seria lui Melnicescu au fost ocupate, în ordine, de Churandy Martina (Olanda) – 10.24, Jan Volko (Slovacia) – 10.32 și de Dominik Kopek (Polonia) – 10.37, toți acești sportivi calificându-se în seriile semifinale.

La Europenele de la Berlin, Ioan Andrei Melnicescu va mai concura în cadrul ștafetei de 4×100 de metri, care i-a adus, luna trecută, satisfacția câștigării titlului național la seniori, la Pitești.

Celălalt sportiv de la CSM Onești prezent la Europene de la Berlin, Alexandru Terpezan, și el campion național cu ștafeta de 4×100 de metri, va intra în concurs miercuri, 8 august, când va lua startul într-una dintre cele patru serii de calificare în proba de 200 de metri plat.

În ultima zi a competiției de la Berlin, Melnicescu și Terpezan vor concura împreună în proba de ștafetă 4×100 de metri, alături de alți doi “tricolori”, Petre Rezmiveș (CSM Ploiești) și Costin Homiuc (CSM Craiova). (foto: sport24bacau.ro)