“Actorii” concertului de pe 12 decembrie, de la Cinema Capitol, “Bună sara, la fereastră!” au fost membrii Ansamblului de Muzică Tradiţională “Icoane Moldave” din Piatra Neamţ, sub conducerea muzicală a conf. univ. dr. Delia Stoian-Irimie şi Ansamblului Folcloric “Floricica de la munte”, coordonat de coregraf Dedilia Popovici.

dscn1623Interpreţii au încântat văzul şi auzul onestenilor, prin colinde din zona Moldovei şi Transilvaniei, dansul căiuţilor, caprei, ursului, măştilor, datini de Anul Nou, creând o atmosferă specifică sărbătorilor de iarnă. A fost o seară minunată de folclor autentic! “Artiștii” Ansamblului de Muzică Tradiţională “Icoane Moldave” vin la Onești de peste 10 ani de zile, fiind o colaborare strânsă între instituția din Piatra Neamţ și Biblioteca Radu Rosetti.

Și de această dată, au demonstrat că tradițiile românești trebuie păstrate, iar publicul oneștean a înțeles cel mai bine acest mesaj bucurându-se aproape două ore de un spectacol de datini și obiceiuri românești authentic”, a declarat Ionuț Tenie, directorul Bibliotecii “Radu Rosetti”. Evenimentul a fost susținut și finanțat de Primăria Municipiului Onești.