Cea de-a 8-a ediție a Raliului Moldovei – etapă în Campionatul Național de Raliuri 2018 – va avea loc anul acesta în zilele de 15 și 16 iunie, în organizarea clubului ACS Rally Spirit Onești, cu sprijinul primăriilor din Onești, Moinești, Zemeș și al Consiliul Județean Bacău.

Banii necesari organizării etapei din acest an a Raliului Moldovei vin din mai multe surse, respectiv din asocierile dintre ACS Rally Spirit Onești și Consiliul Județean Bacău, Primăria Onești, Primăria Moinești și Primăria Zemeș.

Contribuțiile fiecăreia dintre instituțiile enumerate este următoarea:

  • Consiliul Județean Bacău – 200.000 de lei
  • Primăria Onești – 100.000 de lei
  • Primăria Moinești – 90.000 de lei
  • Primăria Zemeș – 15.000 de lei.

Clubul organizator, ACS Rally Spirit, care contribuie și el cu 30.400 de lei, enumeră mai multe beneficii pe care le aduce această competiție comunității oneștene, cum ar fi asocierea imaginii Oneștiului cu o competiție internațională de top, atragerea comunității de raliuri și a fanilor de motorsport către Onești, creșterea expunerii Oneștiului în mass-media centrală, creșterea consumului de servicii (cazare, restaurante) în Onești pe perioada competiției, atragerea pe proba specială de la Onești a unui număr de 6.000 de spectatori, amenajarea unui circuit stradal în fața primăriei din Onești pe care vineri, 15 iunie, se va desfășura superspeciala Raliului Moldovei, ce va fi transmisă live de Telekom sport și TVR, promovarea Superspecialei de la Onești și a evenimentului la nvel național printr-un spot difuzat pe Europa FM cu trei săptămâni înainte de eveniment.

Raliul Moldovei 2018 se va desfășura pe circuite stradale cât și pe macadam care vor fi amenajate în Onești, Moinești și Zemeș.

Este pentru a doua oară când o ediție a Raliului Moldovei include și Oneștiul. La prima ediție care a avut loc la Onești, în 2014, competiția s-a bucurat de un real succes.

Buget cu care urmează să contribuie municipiul Onești la buna desfășurare a competiției urmează a fi supus spre aprobare în ședința Consiliului Local Onești de joi, 29 martie 2018.