Inspectorii din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Sănătatea Alimentelor Bacău (DSVSA) au confiscat o cantitate-record de carne de porc și de vită dintr-un depozit neautorizat sanitar veterinar.

Inspectorii de la DSVSA au confiscat nu mai puțin de 12,5 tone de carne de porc și de vită, care pe lângă faptul că era depozitată într-un spațiu neautorizat nici nu era etichetată corespunzător. Mai mult, inspectorii au descoperit mai multe neconcordanțe între documentele de proveniență și marfa existentă în stoc, după cum notează desteptarea.ro.

„În situația confiscării celor 12,5 tone de carne, inspectorii au identificat o unitate care funcționa ca depozit de produse alimentare într-un spațiu neautorizat sanitar veterinar și fără respectarea normelor pentru siguranța alimentelor. Cum carnea provenea dintr-o carmangerie, aceasta, la rândul ei, a fost sancționată cu amendă în cuantum de 8.000 lei prin coroborarea a două articole din H.G. nr 984/2005 cu modificări și completări ulterioare”, a declarat dr. Florin Baltă, purtătorul de cuvânt al DSVSA Bacău, pentru sursa citată.

Foto: arhivă