Marţi, 27 martie, s-au împlinit 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, eveniment ce a reprezentat un moment esenţial pentru anul istoric 1918, care a culminat cu Marea Unire a tuturor românilor de la 1 decembrie.

Colegiul Sportiv „Nadia Comăneci” a marcat importanţa marelui eveniment  prin activitatea realizată exclusiv de liceenii noștri moldoveni: Savin Mihaela, Manoilă Veronica, Dulgheru Ludmila, Popa Nina-Cătălina, Răilean Marian, Caftan Victor, Bozeanu Emilian, Lozan Laurenţiu, Saponari Cristian, Botnari Gabriel, Trofimov Iulian, Istratuc Tudor.

Activitatea a debutat cu intonarea celor două imnuri, a continuat  cu un program artistic, vizionarea unui film documentar, culminând cu degustarea unor preparate cu specific tradiţional basarabean.

Un moment emoţionant a fost acela în care elevii români şi moldoveni împreună cu toţi invitaţii s-au prins intr-o mult dorită “HORĂ  A UNIRII”.

Activitatea face parte din proiectul de aniversare a „Centenarului Marii Uniri – La mulți ani, România, de 100 de ori!”, coordonator de proiect – profesor de istorie Paic Mihaela împreună cu o echipă de cadre didactice, director prof. Ganea Sorina și director adj. prof. Bucur Cătălin, colaboratori şi parteneri de proiect din cadrul Muzeului Municipal de Istorie.