Luni, la Colegiul Naţional “Dimitrie Cantemir” din Oneşti, a debutat manifestarea dedicată Unirii Basarabiei cu România „Români au fost. Români sunt încă!”.

Organizat de Primăria Municipiului Oneşti şi Consiliul Local în cadrul proiectului UNIRE ŞI RECUNOŞTINŢĂ – CENTENAR 2018 , evenimentul urmăreşte strângerea legăturilor românilor din Republica Moldova, Republica Ucraina (Bucovina) şi România, tinerii prezenţi având ocazia de a-şi dezvolta sentimentul de patriotism şi de apartenenţă la un grup naţional.

Legăturile dintre românii de dincolo şi dincoace de Prut au fost întărite ieri prin acţiunea de plantare a 100 de puieţi de stejar în Parcul Municipal, acţiune ce a marcat cei 100 de ani împliniţi la 27 martie de la unirea Basarabiei cu România, precum şi pentru a marca încă o dată Centenarul Marii Uniri.


Talentul şi romanismul s-au combinat într-un mod extraordinar în cadrul simpozionului “Mândru că sunt roman” desfăşurat la Biblioteca “Radu Rosetti”. Cei prezenţi aici, printre care colegi primari din jurul Oneştiului şi 11 primari din Basarabia şi Bucovina, manifestându-şi încă o dată crezul ca reunirea Basarabiei cu România este calea ce trebuie urmată.

Felicit pe această cale pe toţi cei implicaţi în organizarea şi desfăşurarea acestei manifestări, iar oaspeţilor de peste Prut le spun , la fel cum am transmis şi în deschiderea evenimentului, “Bine aţi venit acasă!”

Sursa text și foto: www.facebook.com/PrimarOnesti