Duminică, 11 decembrie, vor avea loc alegerile parlamentare, iar rezultatele unui sondaj de opinie realizat de IRES, comandat de Digi 24, indică faptul că procentul românilor care vor ieși la vot va fi sub 50 la sută.

Mai precis, 42% dintre intervievați au susținut că vor merge la urne, în timp ce alți 28% intenționează să-și exercite dreptul la vot, dar nu sunt siguri și dacă o vor face.

În ceea ce privește opțiunile alegătorilor, conform aceleiași surse cei mai mulți români spun că vor vota cu PSD, apoi cu PNL, pe locul trei în opțiunile alegătorilor fiind USR. În procente, 44% dintre cei chestionați au spus că vor vota cu social-democrații, 23% vor pune ștampila de vot pe PNL, iar 7% vor alege USR.

Mai departe, 6 procente se vor îndrepta către candidații ALDE, tot la 6% dintre alegători vor vota cu PMP, UDMR ar urma să adune 5% din sufragii, iar PRU – 4%.

Doar 3% din voturi se vor îndrepta către candidații independenți, mai evidențiază sondajul de opinie realizat de IRES, la comanda Digi 24.

Sondajul IRES a fost realizat în perioada 6-7 decembrie pe un eșantion de 1.100 de persoane, prin metoda interviurilor telefonice, și are o eroare maximă de +/– 2,9%.

Dacă se vor confirma rezultatele sondajului IRES, Oneștiul va avea sigur un parlamentar (Valerian Vreme, PMP).

Nu în ultimul rând, este de subliniat faptul că în cazul a 73% dintre românii care au declarat că vor ieși la vot la alegerile parlamentare de duminică, 11 decembrie, campania electorală nu le-a schimbat în niciun fel opțiunea politică, doar 26% spunând că s-au decis în timpul campaniei cu ce partid vor vota.