Problema funcționării târgului auto din Șerbănești pe durata stării de alertă a fost reglementată de consilierii locali băcăuani în ședința de ieri, notează zdbc.ro.

După lungi discuții, în care s-au avut în vedere normativele aflate în vigoare privind starea de alertă, situația dificilă prin care trec vânzătorii de mașini, cât și restul băcăuanilor care încearcă să își comercializeze autoturismele, s-a ajuns la o soluție de compromis.

Astfel, după propunerile făcute de primarul Lucian Stanciu-Viziteu și consilierul Gheorghe Huluță, municipalitatea a decis să transforme târgul auto în parcare auto, cu posibilitatea vizionării de mașini aflate la vânzare.

În acest fel, zona respectivă nu va fi categorisită drept „târg auto” și va fi deschisă publicului pentru parcarea mașinilor, respectându-se legile din starea de alertă. Pe de altă parte, având în vedere că într-o parcare publică vânzarea este interzisă prin legile locale, cei care își vor comercializa mașinile nu vor avea voie să le și vândă acolo.

„Băcăuanii vor putea să își ducă mașinile acolo și să le prezinte spre vânzare, însă actul vânzării va trebui efectuat în altă parte”, a explicat primarul Viziteu.

Practic, Consiliul Local și executivul Primăriei au găsit o metodă de a fenta legislația, astfel încât comerțul cu mașini să poată continua în zonă, în ciuda restricțiilor.