Liceele din Onești își prezintă în această perioadă oferta educațională. Dacă liceele teoretice se laudă cu performanțele obținute de elevii pe care i-au școlarizat, liceele tehnologice care au în structură școli de arte și meserii vin cu oferte mai mult decât tentante pentru absolvenții claselor a 8-a ce doresc să îmbrățișeze o meserie cât mai repede.

O ofertă de nerefuzat pentru absolvenții claselor a 8-a, promoția 2021, care nu intenționează să urmeze cursurile unei facultăți, o face Colegiul Tehnic “Gheorghe Asachi”.

Astfel, Colegiul Tehnic “Gheorghe Asachi” școlarizează elevi în învățământul profesional de 3 ani în parteneriat cu Chimcomplex SA Borzești pentru calificările profesionale de Electronist aparate și echipamente – 12 locuri și Operator în industria chimică anorganică – 12 locuri.

SC Chimcomplex SA oferă o bursă de școlarizare de 300 de lei lunar pentru fiecare elev ce va urma cursurile în una din cele două calificări profesionale, care se adaugă bursei profesionale de 200 de lei acordată lunar de Guvernul României.

Cel mai important aspect însă, la absolvire elevii vor avea asigurat un loc de muncă la SC Chimcomplex SA. (foto: arhivă)