La data de 04 martie a.c., în jurul orei 12,00, polițiștii rutieri din Comăneşti au oprit pentru control un autoturism condus de către un bărbat, în vârstă de 30 de ani, din comuna Măgireşti.

În urma testării alcoolscopice a conducătorului auto a rezultat o concentrație de 0,67mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge.

În cauză s-a deschis dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului, conform art. 336 aliniatul 1 din Codul Penal.

 

La aceeaşi dată, pe drumul comunal din Cleja, o patrulă de poliţie din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Răcăciuni au verificat un moped condus de către un localnic, în vârstă de 34 de ani.

Din verificări s-a stabilit că mopedul era neînregistrat, iar bărbatul în cauză nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat şi fără permis de conducere.

 

Poliţişti din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Podu Turcului au depistat în localitatea Găiceana un autoturism condus de un bărbat de 38 de ani, din localitate.

În urma testării alcoolscopice a conducătorului auto a rezultat o concentrație de 0,86mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate, ulterior, mostre biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge.

În cauză s-a deschis dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

O patrulă de poliţie din cadrul Compartimentului de Ordine Publică Bacău, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, a depistat în flagrant, un conducător auto, în vârstă de 35 de ani, din comuna Letea- Veche, care conducea un autoturism sub influenţa alcoolului.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest Drager, rezultatul fiind de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din verificări a rezultat că bărbatul depistat avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului şi având dreptul de a conduce suspendat.

Sursa: IPJ Bacău