Polițiștii Biroului Rutier Bacău au acţionat în luna martie, în municipiu, pentru prevenirea accidentelor rutiere şi ale consecinţelor acestora şi pe linia constatării şi sancţionării nerespectării regimului legal de viteză.

Poliţiştii au acţionat în special în zona centrală a municipiului Bacău, pe tronsonul cuprins între străzile Nicolae Bălcescu şi Calea Mărăşeşti.

În urma activităţilor desfăşurate au fost aplicate 1313 sancţiuni contravenţionale la regimul rutier, din care 354 constatări au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Totodată, lucrătorii de poliţie rutieră au dispus aplicarea măsurii complementare a reţinerii permisului de conducere pentru 33 de persoane şi au întocmit un dosar penal.

Cu privire la conducătorii auto care au fost sancţionaţi contravenţional în cadrul acţiunilor desfăşurate, pentru depăşirea limitei de viteză cu mai mult de 50 km/h, precizăm că aceştia au vârste cuprinse între 20 şi 25 de ani. De asemenea majoritatea abaterile la regimul rutier au fost înregistrate în special pe timp de noapte.

Exemplu:

La data de 03.03.2019, în jurul orei 20:00, poliţiştii rutieri au oprit în trafic un bărbat care conducea un autoturism cu viteza de 124 km/h, abatere stabilită şi înregistrată cu aparatul radar montat pe autospeciala de poliţie. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional şi i-a fost reţinut permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.