În contextul aniversării, la data de 25 Martie, a 197 de ani de tradiție și continuitate a Poliției în slujba cetățenilor, Inspectoratul de Poliție Județean Bacău (IPJ) organizează manifestări educative și cultural – sportive ce se vor desfășura pe parcursul mai multor zile.

Ieri s-a deschis la sediul Bibliotecii Judeţene “Costache Sturza” Bacău expoziţia de carte poliţienească, intitulată în mod sugestiv “Poliţia Română – realitate şi fictiune”.

Evenimentul a fost organizat de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău, în colaborare şi cu sprijinul bibliotecii judeţene.

Pe lângă romanele poliţiste româneşti, expoziţia cuprinde şi cărţi cu tematică poliţienească, editate de-a lungul timpului şi care reflectă activitatea poliţiei române (cărţi cu elemente de tactică poliţienească, analize, însemne, bilanţuri şi statistici).

Expoziţia este deschisă până în ziua de 25 martie inclusiv, zi în care se împlinesc 197 de ani de tradiție și continuitate a Poliției în slujba cetățenilor.

Pe tot parcursul săptămânii cititorii care vor trece pragul bibliotecii vor primi din partea bibliotecarelor semne de carte cu Ziua Poliţiei Române şi câteva sfaturi venite direct de la poliţiştii băcăuani.

Sursa: comunicat de presă IPJ Bacău