Mai mulți elevi ai Școlii Gimnaziali “George Călinescu” (fosta nr. 8) din Onești au plantat, ieri, puieți în parcul Mărășești din oraș, în cadrul acțiunii “Luna Curățeniei”, care se desfășoară anul acesta în perioada 18 martie – 18 aprilie.

În cadrul acțiunii se vor executarea mai multe lucrări menite să împrospăteze imaginea orașului, după sezon rece.

“Ca în fiecare an, în această perioadă în Oneşti se desfăşoară programele „Luna Curăţeniei” și „Luna Plantării Arborilor”. Sub sloganul” Pentru un mediu mai curat și mai sănătos”, acțiunile din acest an se desfăşoară în perioada 18 Martie – 18 Aprilie 2019, avându-se în vedere activități de ecologizare și igienizare a domeniului public, întreținerea spațiilor verzi, repararea mobilierului stradal, întreținerea drumurilor și a trotuarelor, informarea și conștientizarea cetățenilor, cu scopul de a proteja mediul înconjurător.
Ieri, alături de micuţii elevi ai Şcolii “George Călinescu”, am plantat puieţi de arbori în parcul Mărăşeşti, o zonă intens frecventată de copii şi nu numai. De asemenea, am vizitat punctele de lucru în care se desfăşurau activităţi în cadrul „Lunii Curăţeniei”, am ascultat sugestiile angajaţilor SC DPP SA care se ocupă de aceste acţiuni, dar mai ales am ascultat sugestiile cetăţenilor care se aflau în zonă.
Reamintesc cetăţenilor municipiului Oneşti că se pot implica în această campanie fie prin transmiterea de sugestii sau solicitări, fie participând în mod efectiv la acţiunile planificate, o participare cât mai numeroasă având efecte benefice asupra înfrumuseţării oraşului”, se arată într-o postare pe facebook a primarului municipiului Onești, Nicolae Gnatiuc.