La data de 10 august a.c., în jurul orei 10.00, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că un bărbat de 68 de ani, din Bacău a fost victima unui eveniment rutier, iar conducătorul auto implicat a părăsit locul accidentului.

Din primele verificări efectuate la faţa locului a rezultat faptul că în timp ce bărbatul se afla lângă autoturismul său oprit pe marginea părţii carosabile în localitatea Traian, a fost surprins şi accidentat de un ansamblu de autovehicule format din autoutilitară şi semiremorcă al cărui conducător auto a părăsit locul accidentului. Victima a fost transportată la Spitalul Judeţean Bacău pentru îngrijiri medicale.

În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au reuşit, la scurt timp, identificarea conducătorului auto în cauză, respectiv un bărbat de 36 de ani, din judeţul Vaslui, care în timp ce conducea autoutilitara pe direcţia Vaslui-Bacău a acroşat bărbatul de 68 de ani.

În urma testării conducătorului auto şi a victimei cu aparatul etilotest, acesta a indicat rezultat negativ în cazul pietonului şi 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru bărbatul de 36 de ani şi le-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, conducere sub influenţa alcoolului şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei.

Sursa: IPJ Bacău