După Andrei Melnicescu, care a terminat ultimul în seria sa de calificare în proba de 100 de metri, nici celălalt sportiv de la CSM Onești prezent la Campionatele Europene de atletism – seniori de la Berlin, Alexandru Terpezan, nu a depășit runda eliminatorie, trecând penultimul linia de sosire în proba de 200 de metri.

Terpezan a fost cronometrat în 21 de secunde și 39 de sutimi, cu aproape o secundă mai mult decât timpul scos de câștigătorul seriei de calificare, belgianul Robin Vanderbemden (20.50).

Terpezan și Melnicescu, ambii sportivi ai clubului CSM Onești, condus de Ingrid Istrate, și-au câștigat dreptul de a reprezenta România la Campionatele Europene de la Berlin după ce izbutiseră, împreună cu Alexandru Iconaru și Valentin Năstase, să cucerească titlul național la seniori în proba de ștafetă 4×100 metri.

Terpezan și Melnicescu sunt componenții ștafetei 4×100 de metri a României la Europenele de la Berlin, probă programată mâine, în ultima zi a competiției, pe stadionul Olympic din capitala Germaniei.

În proba de ștafetă 4×100 metri, Melnicescu și Terpezan fac echipă cu Ionuț Neagoe și Costin Homiuc. Mâine sunt programate atât cele două serii de calificare, cât și finala probei.