Demonstrațiile din marile orașe ale țării împotriva legii grațierii și amnistiei nu și-au găsit ecou și la Onești, unde oamenii și-au văzut nepăsători de treburi.

Nici mâine (n.r. – duminică, 29 ianuarie), când sunt anunțate noi proteste de amploare în București și în multe alte orașe din țară (Bacău, Brașov, Cluj, Constanța, Galați, Sibiu, Craiova, Arad, Buzău, etc) oneștenii nu au nimic în program față de treburile zilnice. “Eu n-am văzut nicio postare pe facebook precum că ar urma să se organizeze o <plimbare> și la Onești. Mi-aș fi dorit să se fi ieșit în stradă și aici, dar în Onești lumea se urnește mai greu și se mobilizează și mai greu când trebuie să ia atitudine, se știe asta. Și când nu erau lăsați fără apă cu zilele, tot nu se strângeau să protesteze. Eu am prieteni mulți în București care aau ieșit în stradă, dar aici, la Onești, am senzația că oamenii sunt spălați pe creier, îmi pare rău s-o spun!”, a comentat un tânăr.

Un reprezentant de seamă al societății civile din Onești, care a insistat să nu-i fie declinată identitatea, ne-a spus că “în general, astfel de proteste nu fac bine societății. De indicat ar fi ca în astfel de situații să se aleagă calea dialogului, decât să se întrețină o stare conflictuală inutilă. Sunt convins că, pe calea dialogului, problemele pot fi rezolvate mult mai ușor”.

Potrivit hotnews.ro, noi proteste sunt anunțate duminică, 29 ianuarie, în alte 15 orașe din țară și în diaspora (la Copenhaga și la Paris) împotriva amnistiei și grațierii. În București, participanții au fost anunțați să se adune la ora 17.00, în Piața Universității, de unde se va pleca în marș către Ministerul Justiției, Consiliul Național al Audiovizualului și Guvern.

Nici în Tg. Ocna, Moinești, Comănești, Dărmănești sau Slănic Moldova nu avem indicii că ar urma să se organizeze o “plimbare” împotriva legii grațierii și a amnistiei, Bacăul fiind singurul oraș din județ unde oamenii se vor aduna în stradă. De văzut care va fi, însă, numărul acestora.