O filmare făcută de un şofer care circula pe DN 17, în zona Frasin, din judeţul Suceava, demonstrează cât de uşor poţi să mori pe şoselele din România fără să faci vreo greşeală la volan. În înregistrarea video se vede cum un şofer inconştient face o depăşire neregulamentară, într-o curbă fără vizibilitate, şi este cât pe ce să se izbească într-o altă maşină, care circula regulamentar, scrie adevarul.ro.

Şoferul inconştient a fost filmat pe 31 octombrie 2019 pe drumul care leagă Bucovina de Ardeal, în zona oraşului Frasin, din judeţul Suceava. În înregistrarea publicată pe YouTube se vede cum autoturismul Mercedes, cu numărul SV-84-AEB, se angajează în depăşirea unui autotren, care circula cu aproximativ 70 de km/oră, într-o zonă în care ar trebui să se circule, potrivit indicatoarelor rutiere, cu doar 50 de km/oră.

Culmea este că şoferul care a fost la un pas să provoace o nenorocire s-a arătat revoltat, într-o discuţie prin staţie purtată cu ceilalţi parteneri din trafic, pentru că cel care se deplasa regulamentar nu i-ar fi făcut loc să treacă. În timpul discuţiei, acelaşi şofer îl ameninţă cu bătaia pe un alt conducător auto care încearcă să-l conştietizeze că a făcut o manevră extrem de periculoasă. În replică, cel care era să provoace tragedia spune că dacă ar fi omorât un om, n-are importanţă, că are asigurare la maşină, mai scrie sursa citată.

„Mi se fâlfâie de filmarea ta. Da, îl omoram pe ăla, care-i problema. Am asigurare la maşină, mă p.. pe el! Dacă vrei, du-te în faţa mea că intru şi în tine, crezi că mi-e frică?”, a spus şoferul prin staţia radio când i s-a atras atenţie cu privire la prezenţa unui echipaj de poliţie în acea zonă.