Românii din străinătate care au optat pentru votul prin corespondență la alegerile prezidențiale ale căror prim tur de scrutin va avea loc pe 10 noiembrie au deja posibilitatea să-și exprime opțiunea. 35.000 de plicuri au fost validate până în prezent din cele doar 41.000 de persoane care s-au înscris pentru votul prin corespondență, conform datelor furnizate de Autoritatea Electorală Permanentă.

Interesant este faptul că o parte dintre românii care au ales să-și exprime opțiunea electorală prin corespondență a votat deja și pentru turul II, deși nu știu cine va ajunge în această fază, informează romania.europalibera.org.

Aproape 2.000 de cetățeni români din diaspora au votat deja anticipat, prin corespondență, pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale. Voturile acestora nu vor fi validate decât în cazul în care candidatul indicat va ajunge în acea fază a alegerilor. În caz contrar, buletinul de vot va fi anulat, scrie sursa citată.

Primul tur al alegerilor în străinătate are loc în străinătate între 8-10 noiembrie și cel de-al doilea între 22 și 24 noiembrie, iar în țară, primul scrutin are loc în data de 10 noiembrie, iar cel de-al doilea, la 24 noiembrie.