Un băiețel de numai 13 ani, din județul Bacău, a fost descoperit de polițiști la o stână din județul Vaslui, unde era slugă la un cioban. Copilul fusese vândut chiar de bunica lui, pe câțiva lei și o capră, scrie vremeanoua.ro.

Exploatat prin muncă și învățat să bea, băiatul cutreiera cu oile dealurile Coroieștiului, prin frig, flămând și murdar. Până într-o zi când bunica ce îl vânduse ca pe un animal a avut o “revelație”, impusă însă de rațiuni financiare.

Astfel, totul a ieșit la iveală după ce bunica băiețelului a ajuns la concluzia că ar fi meritat mai mulți bani în schimbul nepoțelului său, fapt pentru care a raportat dispariția acestuia la 112.

“Polițiștii din județul Bacău au fost sesizați, pe 12 decembrie, prin 112, cã un minor de 13 ani, din comuna Motoșeni, aflat în plasament familial la bunica sa, este dispărut de acasă. Cazul a fost sesizat chiar de bunică, care se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Politiștii băcăuani, care au intuit că ceva nu este în regulă, au audiat-o și au reușit să afle că minorul era „dispărut” de peste o lună de zile, fiind dat chiar de ea la un cioban din comuna Coroiești, județul Vaslui, pentru a munci!

Bunica, ce ar fi trebuit sã îl trimitã la școală pe nepotul ei, și nu la muncă, a spus până la urmă totul polițiștilor băcăuani care, împreună cu polițiștii de la Secția 3 Poliție Rurală Bârlad, au mers pe „fir” și l-au găsit pe Vasilică la stâna lui B. G. din comuna Coroiești, unde muncea, la numai 13 ani, pe brânci!

Mai mult, l-au găsit pe minor murdar și beat, semn că acesta consuma alcool, fără ca ciobanul sã aibă vreo reținere că avea doar 13 ani!!

Luat la întrebări, proprietarul stânei a spus că bunica din Motoșeni, care îl are pe minor în plasament (deci primea bani să aibă grija lui, de la DGASPC Bacău), l-a dat la muncă la stână, primind în schimbul copilului o capră și câțiva lei! Cum bunica a mai cerut bani pentru copil și ciobanul a refuzat să-i dea, aceasta l-a șantajat că îl va denunța că a „furat” copilul. Și așa s-a descoperit „înțelegerea” prin care un copilaș firav și fără apărare a ajuns, în loc să învețe, să pască oile și să muncească pe brânci la stână!”, mai scrie sursa citată.

În prezent copilul este în custodia DGASPC Bacău iar polițiștii fac cercetări pentru rele tratamente aplicate minorului. (foto: vremeanoua.ro)