Cinematograful Oituz din Onești, situat foarte aproape de kilometrul zero al orașului și care se află de mai mulți ani într-o stare avansată de degradare, va intra într-un amplu proces de modernizare, anul viitor, după cum susține primarul Nicolae Gnatiuc.

“După cum am mai declarat şi cu alte prilejuri, aspectul neîngrijit și de lipsa de implicare a foștilor deținători ai Cinematografului Oituz a determinat Primăria Municipiului Oneşti să efectueze demersurile legale necesare pentru a intra în posesia clădirii, aflată într-o avansată stare de degradare.

După preluarea în proprietate și administrare a întregului stabiliment, compartimentele specializate ale instituției noastre au avut misiunea de a identifica resursele financiare nerambursabile destinate reabilitării, consolidării și modernizării fostului Cinematograf Oituz.

Drept urmare, la Compania Națională de Investiții București (CNI SA) a fost identificat un culoar de finanțare în cadrul subprogramului național „Așezăminte culturale”, unde Primăria Municipiului Onești a depus proiectul denumit “Amenajare centru multicultural în Municipiul Onești (Cinematograf Oituz)”, pentru a reda acestei clădiri emblematice destinația și prestigiul de odinioară”, explică primarul Oneștiului, într-o postare pe Facebook.

O perioadă bună de timp, înainte să fie abandonat cu totul și să ajungă în starea avansată de degradare în care se găsește astăzi, în incinta cinematografului Oituz a funcționat una dintre cele mai apreciate discoteci din oraș. Se întâmpla înspre sfârșitul anilor ’90 și începutul anilor 2000. (sursa foto: facebook.com/Primar Onesti)