Punctul de lucru al Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor din Onești, situat în sediul Primăriei Onești (aripa de lângă Biblioteca Municipală), și-a suspendat activitatea încă de la începutul verii și va rămâne închis până în septembrie.

În această situație, oneștenii care doresc să li se elibereze un pașaport simplu electronic sau simplu temporar trebuie să se adreseze Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple Bacău, situat pe strada Henri Coandă nr. 2 (foarte aproape de intrarea în Bacău dinspre Onești).

Cererile de primesc de luni până vineri cu începere de la ora 08.30 și până la ora 16.30 (excepție face ziua de miercuri, când cererile se primesc până la ora 18.30), iar pașapoartele se eliberează după același program.

Cei interesați se pot programa și online, accesând site-urile www.bc.prefectura.mai.gov.ro secțiunea “Pașapoarte” sau www.epasapoarte.ro.

Costul unui pașaport simplu electronic pentru persoane cu vârsta peste 12 ani este de 258 de lei, un pașaport simplu electronic pentru persoane sub 12 ani are prețul de 234 de lei, în timp ce pentru un pașaport simplu temporar se plătește 96 de lei.

Pașaportul simplu electronic se eliberează în termen de 10 zile lucrătoare.