Chiar dacă nu au fost încă efectuate măsurători precise în vederea stabilirii volumului traficului rutier de interior din Onești, se observă cu ochiul liber că unele străzi se aglomerează foarte mult în anumite perioade ale zilei.

Una dintre străzile pe care se circulă foarte greu, mai ales dimineață, înainte de începerea cursurilor la școli, și la prânz, când termină orele elevii din clasele primare, este strada Tineretului (foto mic, care leagă bulevardele Republicii și Oituz, tronsonul de la intersecția de la Gheuri până la Protocol).

În privința acestei porțiuni de drum, nici n-ar mai fi nevoie de o culegere a datelor din trafic, fiind cât se poate de evident că circulația se desfășoară anevoios.

O primă măsură în vederea descongestionării traficului pe strada Tineretului s-a luat deja, mașinile școlilor de șoferi având accesul interzis pe acest tronson între orele 07.00-18.00, de luni până sâmbătă, inclusiv.

Mai nou însă, la nivelul administrației publice locale există discuții privind instituirea altor măsuri pentru fluidizarea traficului în zona respectivă. Astfel, Comisia de Siguranța Circulației din cadrul Primăriei Municipiului Onești ar putea institui sens unic pe segmentul de drum care face legătura între bulevardele Republicii și Oituz.

“Ar fi foarte bine dacă s-ar lua această măsură, fiindcă pe Tineretului e jale mare, mereu mi-e teamă că mă ating cu cei care vin din sens opus. Ori să nu se mai parcheze deloc acolo, ori să se facă sens unic! La fel e și pe Buciumului, abia trec două mașini una pe lângă alta”, a comentat un șofer.

Dacă se va institui sens unic pe strada Tineretului, complementar aceeași măsură va fi luată și în cazul străzii George Călinescu, paralelă cu aceasta și care leagă, de asemenea, bulevardele Republicii și Oituz.