În procesul de instruire practică a cursanților, mașinile școlilor de șoferi din Onești nu vor mai putea circula pe absolut toate străzile din oraș, la orice oră, ci vor trebui să respecte anumite trasee.

La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Bacău au fost stabilite traseele pe care se vor desfășura probele practice ale examenelor pentru obținerea permisului de conducere, precum și traseele folosite în procesul de instruire practică a cursanților, în municipiul Onești.

Dacă în privința probelor practice ale examenelor auto nu au intervenit schimbări (pot fi folosite toate segmentele de drum de pe raza orașului, precum și din afara acestuia), mașinile școlilor de șoferi nu vor mai putea intra pe orice drum atunci când vine vorba despre procesul de instruire practică a cursanților.

Astfel, de luni până sâmbătă inclusiv, între orele 07.00-18.00, este interzis accesul mașinilor școlilor de șoferi pe Bulevardul Republicii (de la intersecția cu Calea Mărășești până la intersecția cu Strada George Călinescu), pe Bulevardul Oituz (de la intersecția cu Bulevardul Republicii până la intersecția cu Strada Libertății) și pe Strada Tineretului (de la intersecția cu Bulevardul Republicii până la intersecția cu Bulevardul Oituz).

Această măsură a fost luată pentru descongestionarea traficului la orele de vârf, pe arterele enumerate.

“Pentru cursanți va fi un handicap faptul că nu vor mai intra pe aceste străzi și la orele de vârf. După ora 18.00 sau în zilele de duminică, traficul pe acele străzi este mai lejer, și nu respectă condițiile din timpul probei practice de obținere a permisului. Dar dacă așa s-a hotărât, nu ne rămâne decât să ne conformăm”, ne-a spus patronul unei școli de șoferi din oraș.

Șoferii cu vechime salută decizia polițiștilor. “Este o măsură binevenită! Și așa se circulă bară la bară în multe moment, dar dacă se întâmpla să mai și dai de un începător care mergea cu 20 km/oră, te apuca zbenghea”, a comentat unul dintre ei.

Noile reguli impuse de polițiști au intrat în vigoare de la data de 15 iulie. Școlile de șoferi care nu respectă traseele stabilte de poliția rutieră, vor fi sancționate conform legii.