La data de 29 septembrie a.c, un efectiv de 90 de poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Bacău au acţionat între orele 07.00-11.00 şi 14.00 – 22.00, pe raza celor 46 de comune aflate în raza de competenţă, pe linia prevenirii, descoperirii şi combaterii comerţului ilicit, a tăierilor ilegale, a transportului şi comerializării materialelor lemnoase şi a respectării normelor privind circulaţia pe drumurile publice.

Poliţiştii au acţionat pe 85 drumuri judeţene şi comunale şi au efectuat verificări în 59 unităţi economice. De asemenea, au fost verificate un număr de 553 autovehicule, 87 atelaje hipo, 12 mopede şi 41 biciclişti, fiind legitimate un număr total de 693 persoane.

Au fost reţinute 3 permise de conducere şi au fost retrase 8 certificate de înmatriculare.

Poliţiştii au aplicat 219 de sancţiuni contravenţionale, din care 8 pentru încălcarea normelor de convieţuire socială, 12 sancţiuni contravenţionale pentru efectuarea unor acte de comerţ ilicit, 4 sancţiuni pentru transport ilegal de material lemnos, o sancţiune pentru nerespectarea normelor sanitar veterinare, 192 de sancţiunui contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice şi 2 sancţiuni contravenţionale la alte acte normative, valoarea totală a sancţiunilor aplicate de poliţişti fiind de 88.740 lei.

În vederea prevenirii şi combaterii faptelor ilicite, astfel de activităţi vor continua şi în perioada următoare.

Exemplu:

Poliţiştii au depistat pe DC, pe raza comunei Buhoci, un bărbat de 43 ani, din comuna Buhoci, în timp ce transporta cu o autoutilitară, lemn foc de diverse sortimente, în volum de 1,1, mc, fără a deţine documente legale.

S-a procedat la confiscarea materialulul lemnos şi sancţionarea bărbatului cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Sursa: IPJ Bacău