Clădirea care adăpostește personalul Serviciului de Ambulanță Județean Bacău – Substația Onești, aflată în curtea spitalului din Onești, în vecinătatea Compartimentului de Primiri Urgențe (CPU), se prezintă într-o stare jalnică, va suferi reparații capitale.

Proiectul este deocamdată în faza de început, după ce consilierii oneșteni au aprobat, în cadrul ședinței extraordinare din data de 15 noiembrie, indicatorii tehnico-economici din Documentațiile de Autorizare a lucrărilor de Intervenție (DALI) pentru investiția denumită “”Reabilitare Sediu Ambulanță Onești și Reabilitare Atelier Mecanic și Electric din cadrul Spitalului Municipal Sf. Ierarh Dr. Luca Onești”.

“Activitățile propuse presupun realizarea unor lucrări de refacere pardoseală, refacere tencuială și vopsitorii, montare tâmplărie performantă, refacere instalație termică și electrică, refacere hidro și termoizolație la acoperiș terasă, instalație sanitară și hidranți, montare uși de garaj cu deschidere automată, montare sistem de alarmare, montare centrală termică, recompartimentări. Valoarea totală a obiectivului de investiție este de 1.459.118,00 lei cu TVA, iar durata de execuție este estimată la 7 luni.
Acest proiect se înscrie în strategia de modernizare a infrastructurii medicale și vine în completarea celorlalte proiecte inițiate sau deja realizate, ce fac parte dintr-o strategie a municipalității și o preocupare constantă a mandatului meu de primar de a îmbunătăți în mod consecvent calitatea serviciilor medicale oferite cetățenilor orașului nostru, atât prin dotări de specialitate cât și prin atragerea de personal medical competent”, explică primarul Oneștiului, Nicolae Gnatiuc, într-o postare pe Facebook.

În ultima perioadă, la spitalul din Onești s-au realizat mai multe investiții importante, fiind construită de la zero o nouă Urgență, modernizate mai multe secții, iar în momentul de față se are în vedere dotarea unității medicale cu un aparat RMN și implementarea unui proiect-gigant, privind reabilitarea energetică a clădirii principale, din finanțare nerambursabilă. (sursa foto: www.facebook.com/PrimarOnesti)