Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteorologică în intervalul 20 august, ora 18.00 – 22 august, ora 08.00, fenomenele vizate fiind instabilitate atmosferică și răcire accentuată.

ANM a emis cod galben de ploi în mai multe județe din centrul, norduș și estul țării, printre acestea numărându-se și Bacău. “La munte, în Maramureș, Transilvania și vestul Moldovei, cantitățile de apă vor depăși 20-25 litri/mp și izolat 40-45 litri/mp, se arată în informarea meteorologilor.

În intervalul menţionat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse și descărcări electrice. Astfel de manifestări vor fi în seara zilei de duminică (20 august) și în noaptea de duminică spre luni (20/21 august) în regiunile vestice și nord-vestice, iar pe parcursul zilei de luni (21 august) și în noaptea de luni spre marți (21/22 august) în zona de munte, în centrul țării și local în est și în sud. Cantităţile de apă vor depăşi frecvent 15…20 l/mp și vor fi condiții de grindină.
Vântul va avea intensificări temporare în regiunile estice și de sud-vest, dar și în timpul ploilor, când va putea lua aspect de vijelie. 
Temperatura aerului va scădea accentuat, la început în vest, centru și nord, apoi și în restul teritoriului, vremea devenind răcoroasă”, mai arată ANM.