Termon CT Onești, societate de termoficare care a fost înființată în timpul administrației Lemnaru și care astăzi este în insolvență, etapă premergătoare pronunțării falimentului, mai are în prezent un singur salariat, cu normă redusă.
Potrivit unui raport întocmit de administratorul special al Termon CT, Mircea Cetean Bălănică, la patru ani distanță după ce au fost disponibilizați în bloc, foștii salariați ai societății de termoficare oneștene mai au de primit restanțe de natură salarială de 942.951 de lei (peste 200.000 de euro).
Pentru a putea primi acești bani, foștii salariați ai Termon CT trebuie să aștepte rezultatul acțiunilor în instanță declanșate de societate împotriva datornicilor. De altfel, în raportul întocmit de administratorul special se menționează că “sub supravegherea lichidatorului judiciar, principala activitate desfășurată de SC Termon SA în luna iunie 2017 a fost recuperarea debitelor de la clienții datornici prin intermediul executorului judecătoresc”.
În raport nu se precizează însă dacă s-a recuperat vreun ban de la datornici.
“Nu mai vedem noi nici un ban, eu deja m-am consolat cu ideea. Au trecut patru ani de când s-a închis prăvălia și nu am primit nimic, salariile alea sunt îngropate, la revedere, mi-am luat gândul de la ele”, ne-a spus un fost salariat al Termon CT.
Termon CT nu mai funcționează de ani buni și are datorii de milioane de euro către diverși furnizori. Cu toate acestea, fostul primar Emil Lemnaru spunea despre sistemul său falimentar că “acesta este viitorul”, negând evidența debranșărilor în masă. Din 18.000 de apartamente, câte sunt în Onești, sub 2.000 mai era branșate la sistemul centralizat de termoficare în momentul în care acesta a fost abandonat.
Sediul central Termon CT a fost preluat de la 1 iunie de RAJA Constanța, noul operator de apă și canalizare din oraș.