Trasarea marcajelor care delimitează locurile de parcare rezervate TAXIURILOR din ONEȘTI ar putea veni la pachet și cu mici modificări privind unele trasee rutiere din oraș.

Potrivit unor informații aflate pe surse de reporterii UNU pe Trotuș, se are în vedere reintroducerea sensurilor unice pe străzile dimprejurul Complexului Comercial “Brașov”. Este vorba despre strada George Călinescu, ce se intersectează cu bulevardul Oituz, și acea bifurcație care trece prin dreptul Pub-ului Aristocrat și dă tot în bulevardul Oituz.

Pe această ultimă porțiune de drum au fost trasate de curând mai multe locuri de parcare pentru taximetre – a căror semnificație, în paranteză fie spus, mulți șoferi nu o respectă – dar polițiștii rutieri oneșteni analizează și oportunitatea introducerii sensului unic, pentru o mai bună fluidizare a traficului, strada fiind destul de îngustă.

Un alt sens unic ar apărea, automat, în capătul străzii George Călinescu, ce dă în bulevardul Oituz (vezi foto mic, străzile indicate cu săgeată).

“A mai fost așa în trecut, nu mai țin minte exact cu câți ani în urmă. N-ar fi rău să se introducă din nou sensuri unice, mai ales că din cauza mașinilor parcate de-o parte și de alta a trotuarelor spațiul rămas este destul de îngust, nu pot trece două mașini una pe lângă alta. Ca să nu mai spun că mașinile de marfă care aprovizionează unitățile comerciale din cadrul complexului ocupă și mai mult strada, abia îți poți face loc să treci pe-acolo, ne-a declarat un șofer care locuiește în zona respectivă și cunoaște situația. Și nici ocolul nu e mare, să fim cinstiți, sunt câteva zeci de metri, o nimica toată”, a adăugat bărbatul.

În ceea ce privește faptul că mulți șoferi ignoră semnificația marcajelor care delimitează locurile de parcare ale taximetrelor, UNU pe Trotuș a scris, în urmă cu o lună și jumătate, care sunt amenzile stabilite de către Consiliul Local Onești pentru șoferii care ocupă locurile de așteptare rezervate taxiurilor (DETALII AICI).